zondag 29 augustus 2010

Minoxidil - Hoe werkt het en waar is het te vinden?

Hoe werkt minoxidil?
Minoxodil is een nitric oxide (NO) samenstelling dat erom bekend staat om bloedvaten wijder te maken. Vroeger werd het gebruikt als bloeddrukverlagend middel maar waarom het haaruitval stopt is nog niet precies bekend.

Er zijn een aantal aanwijzingen die aantonen dat minoxidil de verkleining van haarzakjes tegengaat naarmate een persoon ouder word. Daardoor kunnen de haren blijven groeien.
Het is bewezen dat het haaruitval kan stoppen en bij velen ook nieuwe haargroei doen stimuleren.

Hoe word minoxidil gebruikt en wat kan ervan verwacht worden?
Aangeraden word om minoxidil 5% twee maal daags op een schone hoofdhuid aan te brengen. Bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds. Bij de verpakking wordt een pipet geleverd zodat het gemakkelijk tussen de haren aangebracht kan worden. Was uw handen grondig na gebruik.
Minoxidil 5% heeft tijd nodig om werkzaam te worden in de hoofdhuid en daarom zal er de eerste 8 tot 12 weken weinig gebeuren. Na 8 tot 12 weken worden de gezonde haren in een zogenoemde groeifase gehouden en de aangetaste haren vervangen door nieuwe haren.
Wat hierna gebeurt is per persoon verschillend. Bij de meeste gebruikers word het haarverlies steeds minder, maar bij sommigen kan het juist toenemen omdat de vele aangetaste haren vervangen worden door nieuwe haren. Dit wordt een shedding genoemd en is een positief teken dat minoxidil 5% goed zijn werk doet.
Na 24 weken hoort minoxidil 5% enig zichtbaar resultaat te tonen, minder haaruitval en/of nieuwe haargroei. Aangeraden word om minoxidil zeker een jaar te gebruiken alvorens te oordelen of het werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten