zondag 29 augustus 2010

Haaruitval en de noodzaak voor een oplossing

Meer dan de helft van de mannen krijgt op een gegeven moment te maken met erfelijke haaruitval, ook wel bekend als alopecia androgenetica. Velen denken dat het een typische mannelijke aandoening is maar dat klopt niet, ongeveer 20% van alle vrouwen lijden onder erfelijke haaruitval.

Sommigen accepteren hun haaruitval, maar voor anderen is het een enorm emotioneel probleem. Hun uitdunnende haar is een aanslag op hun zelfvertrouwen en de manier waarop ze zichzelf zien. Ze doen er alles aan om hun haar te behouden en uitdunning van het haar tegen te gaan.

Al eeuwen wordt er gezocht naar een oplossing tegen haarverlies, denk aan magische oliƫn die door lokale medicijnmannen gebrouwen werden, hekserij, spreuken etc. Zelfs in onze moderne wereld blijven sommigen volhouden aan eeuwenoude wijsheid zoals kruidenmengsels die voor veel geld verkocht worden, en helaas zijn er nog altijd mensen die daarin trappen.

Tot de jaren 80 was zo’n beetje alles dat verkocht werd als haargroeimiddel nep. Daarna werd het pas echt interessant in de wetenschap van medicijnen en werd minoxidil ontdekt.
Minoxidil is eigenlijk de eerste haargroeimiddel ooit dat bewezen heeft om verdere haarverlies te stoppen en nieuwe haargroei te bevorderen wanneer het met regelmaat gebruikt word.

Minoxidil 5% is een voordelig haargroeimiddel voor de behandeling van mannelijke haaruitval en/of andere vormen van haarverlies bij mannen en vrouwen.

Ongeveer 3 op de 4 gebruikers heeft na 8 tot 12 weken succes met minoxidil 5%. Het grootste percentage van de gebruikers bemerkt een vermindering van haaruitval na 12 weken en nieuwe haargroei komt dan ook vaak voor.

Helaas is minoxidil voor velen nog onbekend omdat het geen wondermedicijn is. Op deze website zal ik u zoveel mogelijk proberen te informeren over minoxidil en haar unieke eigenschap als haargroeimiddel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten